PVC vloeren van Company More Binnenvloeren 

Prachtige vloeren voor jouw lifestyle. Bijzonder authentiek én met de voordelen van PVC.

1

Click PVC

Zelf te plaatsen

2

Click Visgraat

betaalbaar

3

Net hout

4

mooi mat

Stijlvol

U wilt graag een nieuwe vloer in uw woning of gaat binnenkort verhuizen.

Daarom bent u op zoek naar een geschikte vloer. Hier en daar ziet u verhalen voorbij komen over een PVC vloer.

Waar de één het een fantastische vloer vindt, hoort u van een ander dat er ook wat mindere kanten aan zitten.

Om u meer duidelijkheid te geven, gaan we het in deze blog hebben over de voor- en nadelen van een PVC vloer. Zo kunt u de juiste keuze maken voor uw woning

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Eerst leggen we uit waarom je zou kunnen kiezen voor een PVC vloer. Deze kunststof vloeren zijn namelijk erg populair. PVC vloeren worden steeds realistischer en ogen daardoor als echt hout. Het materiaal waar de vloeren van gemaakt zijn, zorgt ervoor dat deze 100% waterbestendig zijn. Daarnaast hebben ze een sterke slijtlaag waardoor deze vloeren jaren mee gaan. Wil jij vloerverwarming in je woning? Combineer dit dan met een PVC vloer. PVC vloer is een hele goede warmte geleider door het materiaal waar ze van gemaakt zijn!

Bij Company More Binnenvloeren zijn er verschillende designs en kleuren beschikbaar. Visgraat PVC, Tegel PVC of breed PVC. Keuze genoeg. Er zal zeker een PVC vloer zijn die perfect past in jouw woning! Nu je weet wat enkele voordelen zijn van een PVC vloer, gaan we je precies uitleggen wat het verschil is tussen een plak PVC en click PVC vloer.

Plak PVC

Een plak PVC vloer is flexibel en wordt verlijmd op de ondergrond. Daardoor moet dit erg vlak zijn. Bij het leggen van een plak PVC vloer is het egaliseren altijd nodig. Voor het verlijmen van een PVC vloer en het egaliseren van de ondervloer, is iemand met enige ervaring aan te raden zoals een aannemer of specialist. Het is namelijk een heel proces.

De ondergrond moet vlak, schoon, stof- en vetvrij zijn, zodat de egaline goed kan hechten. Na het egaliseren moet het geschuurd worden. Hierna moet je de vloer weer volledig stofvrij maken. Nu kan het verlijmen beginnen en het plaatsen van  je eigen plak PVC vloer

Click PVC

Een click PVC vloer heeft een verbinding waardoor je deze vloeren zelf kan leggen! We noemen het daarom ook wel doe-het-zelf PVC vloeren. Hierdoor zijn het de grote concurrenten van laminaatvloeren. Een 100 % waterbestendige, zelf te leggen vloer. Wat wil je nou nog meer?

De ondergrond egaliseren is meestal niet nodig, je besteld gewoon en de vloer is klaar om gelegd te worden. De Click PVC vloeren zijn gemaakt met een zogenoemde ‘rigid mineraal core’ of ´Isocore´  De vloeren zijn hierdoor bijzonder stabiel en uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloer koeling

De Click PVC hebben een click verbinding. Dit leg je gemakkelijk en snel zelf. Er hoeft dus geen specialist ingeschakeld te worden! De Click Visgraat verbindingen zijn iets lastiger echter ook zeker zelf te plaatsen.

De ondergrond hoeft meestal niet geëgaliseerd te worden, wat natuurlijk een groot voordeel van een click PVC vloer is! Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf en het is daardoor ook mogelijk om de vloer weer mee te nemen bij een verhuizing.

Wat is het verschil tussen plak PVC en click PVC?

De grootste verschillen tussen plak PVC en click PVC zit in de manier van het leggen van de vloer en de mogelijkheden. Als het gaat om kwaliteit verschillen deze vloeren niet van elkaar. Maar welke van deze twee typen vloeren het beste past bij jouw woning, hangt af van je eigen voorkeur en wensen! 

  • Wil je een PVC vloer die makkelijk te leggen is? Kies dan click PVC.
  • Vloerverwarming? Een plak PVC vloer laat iets sneller warmte door maar is te verwaarlozen.
  • Bij click PVC heb je geen ondervloer nodig.
  • Bij plak PVC moet je de ondergrond laten egaliseren.
  • Wil je een vloer die je ook weer mee kan nemen als je gaat verhuizen? Kies click PVC.
  • Een verlijmde PVC vloer kun je in elke richting tegen elkaar laten leggen.
  • Als je een click PVC vloer zelf legt, ben je vaak goedkoper uit dan bij het aanschaffen van een plak PVC vloer.
  • Een plak PVC heeft minder snijverlies, zeker bij visgraat is dit een groot voordeel.

 

Company More Binnenvloeren