Keramiek vloeren van Company More Binnenvloeren 

Tijdloze vloeren van keramiek - krasvast en weinig onderhoud

1

Krasvrij

Kleurecht

2

Houtlook

Duurzaam

3

Natuursteen look

4

Duurzaam

Stijlvol

Een keramische vloer van Company More Binnenvloeren brengt u deze voordelen:

 • Krasvrij
 • Duurzaam
 • Onderhoudsarm.

Bent u opzoek naar een mooie vloertegel?  De ruime keuze in kleuren en maten vloertegels zullen voor een ieder zijn gedachten een lust voor het oog zijn!

Wat zijn keramische vloertegels?

Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek. Keramiek is een materiaal dat gecreëerd wordt uit een mengsel van zand en klei. Een keramische tegel bestaat dus feitelijk uit meerdere laagjes gebakken klei. Keramische tegels zijn een luxe soort vloertegels en kunnen verschillende toepassingen hebben, en in vele soorten en maten gemaakt worden. U kunt kiezen voor keramische vloertegels met een houtlook, betonlook of natuursteenlook. Met keramiek is het allemaal mogelijk.

Luxe vloertegels van topkwaliteit


Keramische tegels zijn er in verschillende kwaliteitsklassen. Het assortiment van Company More binnenvloeren bevat enkel keramische vloertegels van zeer hoge kwaliteit.

De kwaliteit van keramische tegels is onder meer uit te drukken in de slijtklasse van de tegels. Niet elke tegel slijt namelijk even hard.

De slijtklasse wordt vaak aangegeven aan de hand van de PEI-waarde:

PEI-waarde 1: Eigenlijk alleen geschikt voor ruimtes waarin niet met hard schoeisel wordt gelopen, zoals de slaapkamer of badkamer.
PEI-waarde 2: Geschikt voor rustig gebruik in ruimtes waar weinig vuil komt.
PEI-waarde 3: Goed bestand tegen normaal gebruik en bijbehorend krassend vuil.
PEI-waarde 4: Sterke slijtklasse, geschikt voor alle toepassingen binnenshuis.
PEI-waarde 5: Bestand tegen veel vuil en krassen, ook buiten.


De keramische tegels van Company More binnenvloeren zijn vrijwel uitsluitend voorzien van de hoogste slijtklassen. Ook scoren de tegels goed op het gebied van:

Waterabsorptie: de mate waarin water doordringt tot de vloer;
Mechanische weerstand: de mate waarin ze bestand zijn tegen buiging en druk;
Slipweerstand: de juiste balans tussen gladheid en stroefheid.


Keramische tegels | Voordelen


Kiest u voor keramische tegels, dan profiteert u van vele voordelen. Keramische tegels:

 • Hebben een prachtige uitstraling en laten door hun formaat uw woonkamer groter doen lijken;
 • Zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, groottes en structuren;
 • Zijn tegenwoordig geschikt voor iedere woning;
 • Kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming;
 • Zijn duurzaam en slijtvast;
 • Zijn vuur- en zuurbestendig (indien geglazuurd) en zijn goed bestand tegen krassen en vlekken;
 • Zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken.
 • Soorten keramische tegels

Keramische tegels zijn er in veel verschillende soorten en maten.

De meest verkochte tegelsoort in Nederland is de grestegel. Dit is in de basis een terracotta tegel, maar krijgt de unieke eigenschappen en structuur door de toevoeging van mineralen. Deze tegels worden gebakken in extreem hoge temperaturen, waardoor de tegel tevens extra sterk wordt. Grestegels zijn geschikt voor elke ruimte in huis (woonkamer, keuken, badkamer) en zijn in heel veel soorten en kleuren verkrijgbaar.

Naast grestegels verkopen we bij Company More binnenvloeren ook diverse look-a-like tegels, oftewel tegels met bijvoorbeeld een houtlook of betonlook. Deze zijn vrijwel niet van echte hout- of betonvloeren te onderscheiden.

Keramiek in combinatie met vloerverwarming


Wilt u een mooie tegelvloer in uw huis, maar daarnaast ook vloerverwarming? Met keramische tegels is dat geen probleem. Een keramische tegelvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Een combinatie met vloerverwarming bezorgt u vele voordelen. Uw woonruimte wordt gelijkmatig verwarmd en u bespaart op uw stookkosten. Daarnaast zijn de ouderwetse radiatoren die uw woning een stuk minder fraai maken verleden tijd. Eigenlijk is vloerverwarming een must in combinatie met een tegelvloer, omdat tegels al gauw koud aanvoelen.

Onderhoud van keramische tegels


Een keramische tegelvloer is zeer onderhoudsarm. Dankzij de manier waarop de tegels geproduceerd worden hebben ze zeer dichte poriën waardoor vrijwel geen vuil naar binnen kan komen.

Een keramische tegelvloer is gemakkelijk schoon te houden. Met een bezem kunt u het meest oppervlakkige vuil verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer eenmaal per week af te nemen met een niet al te sterk schoonmaakmiddel (zonder zuren) en daarna nog eens met water.

Een keramische tegelvloer (laten) leggen


Zelf uw tegelvloer leggen is goed te doen, maar wel een stuk lastiger dan bijvoorbeeld het leggen van laminaat. Zeker als het gaat om tegels van groot formaat levert het inschakelen van een professional vaak een beter resultaat op.

Prijzen van keramische tegels


Wat een keramische tegel kost is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit van de tegel, hoe hoger de prijs. Bij Company More binnenvloeren vindt u keramische tegels al vanaf €19.95 per m2. Maar vergeet niet: bij Company More binnenvloeren heeft u altijd de laagste prijsgarantie!

 

Om de materialen te bekijken kunt u een afspraak maken om te gaan kijken in de showroom in Vianen of in Echt

 

De showrooms zijn van Michel Oprey en Beisterveld

Company More Binnenvloeren