Veelgestelde vragen

 

  1. Wat zijn de openingstijden?
  2. Geeft Company More Binnenvloeren ook garantie?
  3. Kan ik alle producten bij jullie bekijken?
  4. Verwerkingsvoorschriften Keramische tegels
  5. Verwerkingsvoorschriften Natuursteen tegels
  6. Klopt de weergegeven foto met het product?
Wat zijn de openingstijden?

Van 1 Maart tot 1 Oktober:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 15.30
Zondag gesloten

Van 1 Oktober tot 1 Maart:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 14.30 uur
Zondag gesloten

Eventueel op afspraak buiten openingstijden. Openingstijden:

 

Geeft Company More Binnenvloeren ook garantie?
 
JA dat doen we uiteraard.

Op de binnenvloeren nemen wij de garantie van de fabrikant of leverancier over.
Naast garantie gaan we ook van een bepaalde coulance uit als service. We hebben een groot klantenbestand wat aangeeft, wat ons betreft, dat we met onze garanties en service netjes omgaan.
Kan ik alle producten bij jullie bekijken?
 
Helaas, we hebben niet al onze binnenvloeren op voorraad. We kunnen u wel aan de hand van catalogie of monsterstukjes veel laten zien.
U kunt altijd eerst even informeren wat we u van bepaalde producten kunnen laten zien.
Verwerkingsvoorschriften Keramische tegels
Verwerkingsvoorschriften keramische tegels
KERAMISCHE TEGELS LIJMEN
Stap 1, vooraf het leggen
Als de partij tegels is geleverd, is het belangrijk dat u de tegels controleert op beschadigingen. Tegels met een beschadiging kunnen eventueel gebruikt worden voor het zagen van passtukken. Passtukken zijn verzaagde tegels die ervoor zorgen dat het geheel netjes past. Ze worden dan ook altijd aan de rand geplaatst.Daarnaast moet u ervoor zorgen dat u een egale, goed schoon, droog en stofvrij ondergrond heeft. Als dit niet het geval is, kunt u de ondergrond het beste egaliseren met egalisatie voegsel of behandelen met een primer zoals de Ardal Primer. Dit is een hechtingsverbeteraar voor zuigende ondergronden. Hierdoor droogt de lijm straks minder hard, waardoor er minder snel vliesvorming ontstaat op de lijm. Overigens is het belangrijk om niet meer tegellijm aan te maken dan u in één uur gebruikt. Anders droogt deze uit.
Stap 2, het leggen van tegels
Voor het leggen van de tegels brengt u een dunne laag tegellijm aan op de vloer die goed doorkamt moet worden. Smeer vervolgens de onderzijde van de tegels in met dezelfde lijm, maar met de vlakke kant van uw lijmkam. Doe dit zo dun mogelijk. Daarna kunt u de tegel plaatsen. Voor een goede hechting kunt u voorzichtig op de tegel drukken en beetje heen en weer wiebelen.Als u de tegels moet snijden dan kunt u dit het beste aangeven met een waskrijtje of een viltstift (géén marker). Indien u de afgesneden kant van de tegel te scherp vindt, dan kunt u deze altijd een beetje afvlakken met een schuurpapiertje.
Stap 3, drogen en voegen
Voordat u gaat voegen is het belangrijk dat uw vloer ongeveer 24 uur kan drogen. Als u klaar bent met afvoegen kunt u ongewenste lijmresten en voegmiddel verwijderen voordat het opdroogt.
Verwerkingsvoorschriften Natuursteen tegels
Natuursteen Verwerken

Ons advies voor het verwerken van onze natuursteen vloeren
Wanneer u een vloer heeft besteld bij “Company More Binnenvloeren” raden wij u aan deze direct na levering binnen te zetten op de bouwplaats of in ieder geval goed te beschermen tegen vuil, regen, wind en eventuele vorst.

Wanneer u begint met het leggen van de vloer, kunt u de tegels voor verwerking nog controleren op eventuele beschadigingen. Wanneer u beschadigde tegels tegenkomt, kunt u deze het beste gebruiken voor uw zaagwerk.

Ook is het raadzaam de tegels die u ontvangt goed te mengen. Door de tegels per baan uit verschillende kratten te verwerken bent u zeker van een goede verdeling van de kleurnuances die in een partij natuursteen voorkomen. Wanneer u de tegels goed mengt zal dit gegarandeerd leiden tot het mooiste resultaat!

Vlakheid / tolerantie

Verschillen in maat kunnen zich voordoen. Natuursteen kent dan ook een tolerantie +/- 2mm zowel in de lengte als in de breedte.

De tolerantie in dikte bij gezaagde tegels die niet dikker zijn dan 15mm bedraagd +/- 1,5mm. Wanneer u natuursteen tegels gebruikt met een dikte van 15 tot 30mm is de tolerantie +/- 3mm.

De gekalibreerde uitvoering van Kwartsiet en Leisteen kent een tolerantie van +/- 2mm in de dikte van de steen, tenzij anders vermeld staat op de betreffende prijzenbladen.

Bij de afwerking van de oppervlaktes van bijv. Travertin, Marmer, Basalt en Graniet kunnen, afhankelijk van de afwerking, slijpringen in het oppervlak zichtbaar zijn. Ook komt het voor dat, afhankelijk van de bewerking en steensoort, er kartelrandjes voorkomen aan de zijdes van de tegels.

In het geval van Leisteen en Kwartsiet komt een zuivere recht- en vlakheid niet voor. Deze tegels kunnen licht bol of hol zijn. U dient dit op te vangen in bredere voegen voor het beste resultaat.

Nuttige tips over het leggen van onze natuursteen vloeren

Voor u begint met het leggen van de vloer, dient u de vloer eerst goed te reinigen. Gebruik vervolgens alleen schoon rivierzand, vrij van ijzer. Vuil zoals sigarettenpeuken, bladeren, ontlasting van dieren, enz. kunnen leiden tot vlekken. Deze problemen doen zich het meest voor bij witte of lichte marmersoorten.

De hechting

Om een maximale hechting aan het speciebed te creëren is het bij sommige natuursteen tegels raadzaam (o.a Portugese leisteen), de tegels aan de onderzijde in te borstellen met een mengsel van water en cement. Dit wordt ook wel “aanbranden” genoemd.

Mortel aanbeveling

Als mortel voor marmer, travertin, graniet, basalt, kwartsiet en leisteen raden wij u aan deze te maken met Trasscement. Ook dient deze “aardvochtig” verwerkt te worden. Dat wil zeggen dat de specie vrij droog moet blijven (rulle mortel).

Er zijn 2 manieren om de vloer op de werkvloer aan te brengen

1. Vastgehecht aan de steenachtige ondervloer

Voor een goede hechting aan de bestaande betonvloer, adviseren wij u de bestaande vloer eerst goed te reinigen. Ook losse delen dienen verwijdert te worden. Hierna dient u de vloer goed aan te branden met een mengsel van water en Trasscement .

2. Vloer losgekoppeld van de steenachtige ondervloer

Om ervoor te zorgen dat vocht uit de kruipruimte en / of de doorgifte van horizontale spanningen vanuit de werkvloer geen probleem kunnen vormen, raden wij u aan twee lagen folie aan te brengen. Dit verkleint de kans op verkleuring en / of scheuren.

Overigens moet de dikte van de mortellaag bij marmer, graniet en basalt minimaal 30mm zijn.

Bij kwartsiet en leisteen dient dit minimaal 40mm te zijn.

Contactlaag “pappen”

Om de hechting tussen de tegels en het speciebed te verbeteren is het gebruikelijk om een cementpap over de specie uit te gieten, voor de tegel geplaatst wordt. Deze cementpap is meestal voorzien van een toeslagmiddel.

Specie “meng” verhouding

Aardvochtige specie dient gemaakt te worden in de volgende verhouding.

1 Deel Trasscement
4 Delen Schoon scherp zand

Droogtijd

Ter bevordering van het droogproces van de legmortel, dienen de voegen +/- 5-7 dagen open te blijven. Dit ter voorkoming van verkleuring langs de randen van de tegels.

Natuursteen in de lijm verwerken

Omdat wij ons best doen om de stenen zo gelijk mogelijk van dikte aan te leveren (in sommige gevallen zelfs gekalibreerd op dikte), kunt u de vloeren ook verlijmen. Het voordeel van deze minimale dikte verschillen is dat u weinig hoogte nodig heeft. Dit omdat de lijmlaag meestal maar enkele mm’s bedraagt.

Gebruik wel een geschikte flexibele natuursteenlijm!

Dilitaties

Wanneer er in de onderconstructie spraken is van een dilatatie, moeten deze in het mortelbed en in de natuursteenvloer recht naar boven worden doorgezet. Ook bij overgangen van vloer naar wand, dient u een ruimte van ca. 5mm tot 10mm vrij te houden. U kunt deze ruimte zeker stellen door vooraf een foamstrook van 100x5mm (hoogte x dikte) te plaatsen.

Aangeraden wordt het vloeroppervlak zoveel mogelijk in vierkanten of anders rechthoeken op te delen. Doe dit in vakken tot max. 50m2 bij binnenvloeren. De verhouding tussen lengte en breedte mag nooit groter zijn dan 1:2, met een maximale veldlengte van 8 strekkende meter.

Het afvoegen van natuursteen

Kwartsiet en leisteen mogen niet gevoegd worden met te natte specie. Na het aanstijven van de voegspecie moet het oppervlak goed schoongemaakt worden met een halfnatte spons. Maak de spons regelmatig schoon in schoon water.

Geluidsisolatie

Er zijn verschillende manieren om uw natuursteen vloer te isoleren. Bij de professionele vakhandel kunt u hier alle informatie over krijgen.

LET OP! Bij appartementen dient u rekening te houden met de voorschriften die vastgesteld zijn door de vereniging van eigenaren.

Laatste opmerking

Er zijn veel handige mensen. En vaak zijn projecten zelf te doen.

Toch raden wij vanuit onze kennis en ervaring iedereen aan onze materialen te laten verwerken door een professional.

Deze adviezen voor het leggen van natuursteen kunnen nooit tot enige aansprakelijkheid van “Company More Binnenvloeren” leiden, wanneer na verwerking klachten bestaan of ontstaan.

Klopt de weergegeven foto met het product?
Wij doen ons uiterste best om een zo goed mogelijke weergave van de werkelijkheid te geven. Helaas is dit niet altijd mogelijk. U bent van harte welkom om langs te komen bij Company More Binnenvloeren  om alle producten te bekijken.