Laminaat vloeren van Company More Binnenvloeren 

Laminaat, betaalbaar en zelf te verwerken.

1

Zelf plaatsen

schoon

2

Goedkoop

makkelijk

3

25 jaar garantie

4

Uniclic

veel design

Creëer eenvoudig een natuurlijke sfeer in huis met een laminaat vloer met houtmotief of steenmotief.

Je hebt de keuze uit een ruim assortiment. Zo zijn er laminaatvloeren met houtmotief en een voelbare houtstructuur, maar ook dessins met zeer glad leisteen. Deze laminaatvloeren zijn nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden.

Gemakkelijk te plaatsen én te onderhouden
Eenvoudig creëren van een natuurlijke sfeer
Veel keuze uit verschillende dessins, van eikenhout tot steen

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit meerdere lagen. Een van die lagen is HDF (plaat van geperste houtvezels), een ontzettend sterke laag die laminaat z’n onverwoestbare karakter geeft. De toplaag is van kunststof waarop het motief van je keuze is gedrukt. Deze laag kan voorzien worden van een reliëf, zodat je een echte houtstructuur of oneffenheden van natuursteen voelt. Deze techniek noemen we register embossing. De toplaag is voorzien van een coating die ervoor zorgt dat je laminaatvloer water- en UV-resistent is.

Wat zijn de voordelen? 

Door de perfecte samenwerking van materialen, dessins en gebruiksgemak heeft een laminaat vloer veel voordelen. Zoals:

 • Het  is oersterk. Dat komt door de ideale samenwerking van HDF (High Density Fibreboard) en kunststof. 
 • Het  is bestand tegen water en licht. De kunststoflaag zorgt voor bescherming tegen water en tegen verkleuring door zonlicht. Deze laag gaat ook krassen van speelgoed en meubels tegen. 
 • Een laminaatvloer is hygiënisch. Vuil, stof en vocht kunnen niet in de (naden van de) vloer trekken en zijn gemakkelijk te verwijderen door te stofzuigen en te dweilen. Ideaal bij allergieën.
 • Het is betaalbaar. Zet de levensduur (gemiddeld zo’n 25 jaar) van laminaat weg tegen de prijs en je hebt een goedkope maar goede vloer. Omdat een laminaat vloer onderhoudsvrij is, kost ook dat je niets extra. 
 • Laminaat leg je zelf en snel. Door het kliksysteem plaats je de planken praktisch en vlot tegen elkaar aan. 
 • Het is nagenoeg vormvast. De vloer krimpt niet bij kou, zet niet uit bij warmte. Ideaal bij vloerverwarming of een koude ondergrond.
 • Net echt. Doordat de toplaag van laminaat zich in kleur, dessins en reliëf heeft ontwikkeld is de vloer haast niet meer te onderscheiden van een vloer van echt hout of leisteen. 

 

Welke soorten, kleuren en dessins zijn er?

Als het gaat om kleuren en dessins kan je je hart ophalen bij Company more Binnenvloeren. Sowieso zijn alle laminaatplanken te verkrijgen in verschillende formaten: kort, lang, breed, smal of zelfs vierkant.  

Fan van de look van hout? 

 • Ga voor een nu populaire visgraat laminaat vloer in een mooie, bamboekleur.
 • Kies voor een hele lichte of zelfs witte laminaatvloer met het reliëf en een v-groef van hout voor die Scandinavische vibe. 
 • Zoek je iets stoerders? Kies dan voor een laminaat vloer in een grijze toon, in houtkleur of een gebrande plank die de vloer een donkere, doorleefde, industriële look geeft.
 • Op zoek naar die warme, knusse sfeer? Dan passen de donkerbruine, ietwat rode tonen van natuurlijk eiken bij wat je zoekt. 

Zoek je juist niet de uitstraling van hout? Denk dan eens aan:

 • Laminaattegels met de look van beton, verkrijgbaar in een strakke of juist wat meer doorleefde betonkleur. 
 • Tegels met de look van natuur- en leisteen voor een moderne, maar huiselijke sfeer in je kamer.
 • Gek op de laatste trend in marmer? Ga dan voor een laminaat vloer met marmerlook. Net echt én betaalbaar!

 

Heb je een ondervloer nodig voor laminaat?

Wij raden je aan onder je laminaatvloer een ondervloer te leggen. Zeker als je kiest voor kliklaminaat. Een ondervloer zorgt voor extra isolatie en het maakt dat je planken zware meubels probleemloos dragen. Ook zorgt de ondervloer ervoor dat de planken niet verschuiven. Vergeet niet het geluiddempende effect. Zeker als je een druk gezin hebt of niet op de begane grond woont, is een ondervloer aan te raden om zo minder geluid te veroorzaken. 

 

Voor welke kamers is het geschikt?

Laminaat is geschikt voor alle kamers in het huis. Je woonkamer, je slaapkamer, de hal, het kantoor of je keuken. Zelfs in badkamers zien we nu steeds vaker laminaat. Dit is wel laminaat die extra waterproof is gemaakt door een waterafstotende toplaag. 

Company More Binnenvloeren