• Company More

Belgisch Hardsteen


Belgisch Hardsteen

Verschillende soorten, maten en afmetingen verkrijgbaar bij

Company More Binnenvloeren

Belgisch hardsteen is erg populair.

Dit komt vooral omdat deze hardsteen een tijdloze natuursteen is. Belgisch hardsteen werd 100 jaar geleden gebruikt, maar vandaag de dag is er nog evenveel vraag naar.

Er zijn verschillende Belgisch hardsteen vloeren.

Eigenlijk is er voor iedereen een Belgisch hardsteen. Of u nu op zoek bent naar een Strakke Belgisch hardsteen tegel, of juist een verouderde, er is keus genoeg.

Ook qua formaten is er van alles mogelijk.

Eigenschappen Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen heeft verschillende benamingen zoals arduin, Petit Granit en kolenkalk. Belgisch hardsteen is een kalksteen die zich kenmerkt door veel versteende resten van leven uit de zee.

De Hardheid van Belgisch hardsteen

Veel mensen vergissen zich in de hardheid van Belgisch hardsteen. Ja, Belgisch hardsteen is hard, maar niet zo hard dat het niet kan krassen. Sterker nog fijne krasvorming hoort bij de eigenschappen van deze natuursteen. Deze krasjes zorgen doorgaans voor een doorleefd karakter dat deze steen jaar op jaar meer karakter geeft.

De Dichtheid van Belgisch Hardsteen

De dichtheid van een natuursteen bepaald voor een groot deel de vlekgevoeligheid van een natuursteen. De Dichtheid van een natuursteen wordt uitgedrukt als “Schijnbare Dichtheid kg. / m3” De schijnbare dichtheid van Belgisch hardsteen is 2687. Dit zegt u misschien niets, maar dit betekend dat deze hardsteen genoeg zuiging heeft om hem goed te impregneren, zodat u een vloer heeft die heerlijk in het gebruik is. De standaard zuiging ligt overigens te laag om de Belgisch hardsteen kwetsbaar te noemen.

De Buigsterkte van Belgisch hardsteen

De Buigsterkte van een natuursteen bepaald of een tegel snel gaat scheuren bij kleine bewegingen in de ondervloer. De buigsterkte wordt uitgedrukt als “Buigsterkte N / mm2”. De Buigsterkte van Belgisch hardsteen is 16,7. Dit houd in dat Belgisch hardsteen zeer geschikt is als vloer bekleding en over het algemeen niet heel snel zal scheuren.

De Slijtvastheid van Belgisch Hardsteen

De slijtvastheid van Belgisch hardsteen is “2,87 mm / 1000m Belgisch hardsteen is een schitterende vloer waar u meer dan een mensen leven mee door kan, maar fijne krasvorming en lichte slijtage horen bij Belgisch hardsteen. Dit is dan ook een eigenschap van de Belgische hardsteen die hoort bij het karakter van deze prachtige steen.

#hardsteen #arduin #petitgranit #belgisch #belgischhardsteen #natuursteen #vloer #binnenvloer #eigenschappen

10 keer bekeken0 reacties

Openingstijden:
Van 1 Maart tot 1 Oktober:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 15.30
Zondag gesloten

Van 1 Oktober tot 1 Maart:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 14.30 uur
Zondag gesloten

Eventueel op afspraak buiten openingstijden.

  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Company More Binnenvloeren - Delfweg 36A - 2211VM - Noordwijkerhout
trustpilot-logo-design-1.png