Voor- en nadelen Houten vloeren

Wat zijn de voor- en nadelen van Houten vloeren? Alle informatie die u nodig heeft, kunt u vinden op deze pagina

 

Voordelen van Houten vloeren

Natuurproduct

Hout is en blijft een natuurproduct en volgens experts is dat zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel werd al even aangestipt: een houten vloer leeft! Het nadeel is dat de seizoenen altijd invloed zullen hebben op uw vloer. Door droogte kunnen vloeren krimpen, maar door vocht of warmte zetten ze juist uit. Daar moet rekening mee gehouden worden tijdens het leggen van de vloer.

 

Ondervloer

Een goede houten vloer kan veel verdragen, mits deze goed onderhouden wordt. De ondervloer is daarbij van groot belang. Deze dient egaal en bovenal vochtvrij te zijn.

 

Herstelbaar

Een groot voordeel van hout ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat, is dat beschadigingen aan een houten vloer vrijwel altijd te repareren zijn. Laminaat is bij krassen en putten nooit meer perfect te herstellen. Een houten vloer kan echter altijd afgeschuurd worden en is daarna weer zo goed als nieuw.

 

 

Nadelen van Houten vloeren

Krimpen houten vloer

Het nadeel van een houten vloer is dat u rekening zult moeten houden met de seizoenen: bij droogte kan een houten vloer iets krimpen en bij warmte en vocht juist uitzetten.

 

Appartement en een houten vloer

Aan het leggen van een houten vloer in appartementen zijn wel enkele regels verbonden, zo moet er een goedgekeurde geluidsdempende vloer onder aangelegd worden. Dit voorkomt geluidsoverlast. Wij voorzien u graag van alle informatie die geldt voor uw specifieke situatie

Openingstijden:
Van 1 Maart tot 1 Oktober:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 15.30
Zondag gesloten

Van 1 Oktober tot 1 Maart:
Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 14.30 uur
Zondag gesloten

Eventueel op afspraak buiten openingstijden.

  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Company More Binnenvloeren - Delfweg 36A - 2211VM - Noordwijkerhout
trustpilot-logo-design-1.png